Luftig antidopingsatsing

- Verdifullt å oppleve idretten på nært hold.

Halvor 166 sh nett7 190502 101837
Av Halvor H. ByfuglienKommunikasjonsleder
2019 08 16 12 25 39

Antidoping Norge (ADNO) prioriterer å være synlig ute på norske idrettsarrangementer. Sist helg var vi på plass under Luftsportsuka, et årlig arrangement i regi av Luftsportsforbundet der alle luftsportsaktører samles.

Også Luftsportsforbundet er sertifisert som Rent Særforbund og har en omfattende handlingsplan for sitt forebyggende antidopingarbeid. Blant annet krever de at alle sine konkurranseutøvere gjennomfører Ren Utøver.

- Det var veldig verdifullt å se og oppleve idretten på nært hold. Vi fikk bedre kjennskap til både aktivitetene og miljøet, noe som vil være nyttig i vårt videre samarbeid med forbundet, sier Linda Olsen i ADNO.

ADNO har gjennom året i økende grad hatt et utegående antidopingteam på større nasjonale idrettsarrangementer.

- Vi opplever at det er en bra tilnærming og skaper en lav terskel for å snakke om antidoping, og for folk til å stille oss de spørsmål de har om antidoping. Slik var det også på Luftsportuka. Her snakket med alt fra drone-utøvere og modellflyaktører, til fallskjermhoppere og flygere av ulike typer fly. Vi fikk for eksempel mye spørsmål om kosttilskudd og for mange var det nytt at de som medlemmer kunne bli dopingtestet. Jeg opplevde absolutt at at vi bidro til å heve bevisstheten rundt antidoping, og for mange også kunnskapen, sier Linda Olsen.

Alle foto: Jon Gunnar Wold/Norges luftsportforbund