Klart for nye nettforedrag for trenere

Hva bør du som trener egentlig vite om doping?

Av Gjermund Erikstein-MidtbøKommunikasjonsrådgiver
Antidoping Norge07
Antidoping-patruljen under NM-veka i fjor.

Er du trener eller leder i idretten, og har en halvtime å avse?

Det kan være mange spørsmål rundt doping det er vanskelig for deg som trener eller leder å svare på. De neste ukene holder vi flere nettforedrag som tar for seg antidopingrelaterte temaer i idretten.

Det kan gjøre deg bedre rusta til å møte utøverne dine i viktige samtaler om doping og antidopingarbeid. Om du deltok på ett av nettforedragene i april, har vi også et tilbud til deg som vil lære mer.

  • Antidoping 101 – Hva bør trenere vite?

Vi gjentar webinaret som ble avholdt i april, og setter opp to nye datoer. Foredraget passer for ALLE trenere i idretten, og gir en grunnleggende innføring i antidoping fra et trenerperspektiv. Foredraget varer ca. 30 minutter, og tar for seg hvem som bruker doping i norsk idrett i dag, motivasjon for bruk, risikofaktorer, beskyttelsesfaktorer og hvilke verktøy idretten kan ta i bruk.

  • Hva gjør vi ved mistanke?

Hva kan vi gjøre hvis vi mistenker dopingbruk i idretten? Hvem kan man snakke med? Hvor henvender man seg? Og hva hvis man mistenker bruk blant sine egne utøvere?

Dette skal vi forsøke å gi svar på i dette webinaret, som passer for trenere, ledere og støttepersonell i idretten.

  • Kosttilskudd – en risiko for doping?

Kan man risikere en positiv dopingprøve hvis man bruker kosttilskudd? Finnes det produkter som er trygge å bruke? Og trenger man kosttilskudd for å lykkes i idretten? Vi har med oss Caroline og Isabel fra Myrens Ernæring, som skal hjelpe oss med å belyse dette temaet. Webinaret passer for trenere, ledere og støttepersonell i idretten, og er også åpent for utøvere. Dette foredraget har en varighet på 45-60min.