Internasjonal antidopinguke i Oslo

Halvor 166 sh nett7 190502 101837
Av Halvor H. ByfuglienKommunikasjonsleder
Koss helle
WADA-visepresident Linda Hofstad Helleland og FairSport-grunnlegger Johann Olav Koss er blant foredrahgsholderne. Foto: Stian Schløsser Møller

Til media:
Antidoping Norge minner om at det avholdes en internasjonal antidopingkonferanse på Hotel Bristol i Oslo tirsdag 4. juni.

Tittelen på årets arrangement er "Athletes, Sports, Sponsors and Broadcasters - A cooperation for clean and ethical sport", og samler - som tittelen antyder - både utøvere, idretts- og antidopingledere, media og andre.

Blant de som skal holde innlegg er:
- Visepresident i WADA, Linda Hofstad Helleland
- FairSport-grunnlegger Johann Olav Koss
- Forfatter og journalist David Walsh
- OL-utøverne Petria Thomas og Petr Koukal
- Bislett Games-general Steinar Hoen
- Generalsekretær Sarah Lewis i FIS
- President Svein Arne Hansen i Det europeiske friidrettsforbundet

Mer informasjon om konferansen finner du her. Konferansen er fulltegnet, men media som er interessert i å delta på konferansen kan sende en e-post til Frode G. Hestnes i ADNO: [email protected]

I tillegg til denne konferansen vil det arrangeres flere møter med internasjonalt antidopingfokus i Oslo i neste uke:

Mandag 3. juni:
NADO Leader Summit: Representanter fra nesten 20 nasjonale antidopingbyråer samles i Oslo for å diskutere viktige problemstillinger i arbeidet for en ren og rettferdig idrett. Møtet er ikke åpent for pressen eller andre.

Samme dag arrangeres det en utøversamling i Oslo, i regi av organisasjonen Global Athlete. Utøvere herfra vil også delta på NADO Leader Summit på siste del av mandagen.

Onsdag 5. juni:
iNADO*-tankesmie: 20 ledere fra nasjonale antidopingorganisasjoner (NADO-er) over hele verden samles for å diskutere NADO-enes rolle i det internasjonale antidopingarbeidet.

Torsdag 6. juni:
iNADO avholder sitt styremøte i Oslo.

* iNADO (Institute of National Anti-Doping Organisations). Les mer på inado.org.