Inngikk samarbeid med USADA

I 2018 arrangerte ADNO m. fl. et stort internasjonalt seminar, og signerte samtidig samarbeidsavtale med det amerikanske antidopingbyrået (USADA).

Lars anders 26 sh nett28 190502 101828
Av Lars VestadKommunikasjonsrådgiver
0095_Signering_ADNO_foto_Stian_062518_hd-12
Daglig leder Anders Solheim og USADA-sjef Travis Tygart under avtalesigneringen. I bakgrunnen: Fungerende styreleder Vebjørn Rodal, idrettspresident Tom Tvedt og statsminister Erna Solberg. Foto: Stian S. Møller

TILBAKEBLIKK PÅ 2018: INTERNASJONALT OG MEDISINSK

* Arrangerte internasjonalt seminar i Oslo

* Signerte avtale med USADA

* Videreførte avtaler med Kenya og Kina

* Hadde verv i IAAF, CADF og WADA

* Sekretariat for WADAs visepresident

* Mottok 160 søknader om medisinsk fritak og innvilget 85

* Avholdt to seminarer for medisinsk støttepersonell

* Signerte avtale med Felleskatalogen

Avtalen ble signert under det internasjonale seminaret i Oslo, som Antidoping Norge (ADNO) arrangerte sammen med FairSport og World Forum for Ethics in Business, 25. juni.

Omkranset av fungerende styreleder Vebjørn Rodal, idrettspresident Tom Tvedt og statsminister Erna Solberg, satte daglig leder Anders Solheim og USADA-sjef Travis Tygart navnetrekkene sine på papiret.

Les mer:Antidoping Norges internasjonale engasjement

WADA-visepresident Linda Hofstad Helleland og USAs ambassadør til Norge, Kenneth Braithwaite, overvar også seansen.

- Vi har lange tradisjoner for å samarbeide med andre land, dele av vår kompetanse og drive opplæring. Denne avtalen handlet vel så mye om hva vi kan lære som organisasjon, som hva vi kan lære bort, sier Solheim.

Nytt regelverk

I november 2019 skal det vedtas et nytt regelverk. ADNO har vært aktiv i høringsrundene til World Anti-Doping Code (WADC) og de internasjonale standardene, og har også kommet med innspill til de nye standardene som kommer med den reviderte koden: International Standard for Education og International Standard for Result Management.

- I høringsrundene har vi lagt vekt på viktigheten av å tufte det internasjonale antidopingarbeidet på demokratiske prinsipper og menneskerettigheter, sier Solheim - og utdyper:

- Uavhengighet, rettferdig rettergang, åpne prosesser og interessekonflikter i kontrollorgan og domsinstans er temaer vi har løftet frem i internasjonale fora over tid. I mine øyne er dette viktig for å styrke utøvernes rettssikkerhet og utvikle antidopingarbeidet videre.

Klikk her for å lese mer i årsrapporten for 2018

Les også: Informasjon om medisinske fritak