Inger Christine er ny fagrådgiver

Som helsesykepleier brant Inger Christine Krath Hansen for gutta som ikke satt på venterommet. Nå vil hun hjelpe dem gjennom "Lokal mobilisering".

Halvor 166 sh nett7 190502 101837
Av Halvor H. ByfuglienKommunikasjonsleder
Inger C
Inger Christine Krath Hansen er fra Oslo og kommer fra stilling som helsesykepleier i bydel Nordstrand.

I vår satt Inger Christine Krath Hansen (46) med sin masteroppgave. Som helsesykepleier i bydel Nordstrand hadde hun lenge jobbet med ungdom, og erfarte at 90 prosent av dem som dukket opp på venterommet var jenter. I masteroppgaven ville hun finne ut hvilke tanker og følelser gutter har knyttet til kropp og utseende, og opplevelsen deres av kroppspress.

Da hun midt i arbeidet kom over stillingsannonsen som folkehelserådgiver hos Antidoping Norge, skjønte hun at hun måtte søke.

– Da tenkte jeg at dette var helt perfekt. Jeg har jobbet med dette i mange år og har alltid vært veldig opptatt av kropp, kroppspress og ungdoms psykiske helse. Det var jo veldig tilfeldig at stillingen skulle dukke opp akkurat da jeg holdt på å ferdigstille en masteroppgave med relevant tema, forteller Hansen.

Les mer: Lokal mobilisering

Bakgrunn som sykepleier

Hun startet som sykepleier og jobbet 12-13 år på Diakonhjemmet sykehus i Oslo. Der tok hun ofte i mot ungdommer på akutten som hadde tatt for mye piller og rusmidler.

– Jeg begynte å tenke: Hva er det disse ungdommene egentlig forteller og strever med og hvorfor havner de her? Da fant jeg etter hvert ut at jeg ville jobbe med forebyggende arbeid, og måtte bli helsesykepleier. Jeg ville stille spørsmålene på et tidligere tidspunkt.

Derfor ble det videreutdanning, og de siste sju årene har hun jobbet med ungdom i ungdomsskolealder i bydel Nordstrand.

– Ungdom er en veldig spennende målgruppe å jobbe med. Du føler virkelig at du blir en person som kan bidra i ungdoms liv og gjøre en endring. For meg har kropp og kroppspress hele tiden vært noe av det jeg har brent mest for.

Det kommer godt med i den nye stillingen som fagrådgiver i avdelingen for folkehelse og forebygging.

Får hovedansvaret for Lokal mobilisering

Hansen får nå hovedansvaret for programmet "Lokal mobilisering" som er programmet vårt for å forebygge doping i lokalsamfunn over hele landet.

– Fra arbeidet mitt i kommunehelsetjenesten vet jeg hvor vanskelig det kan være å argumentere for gode tiltak hvis det ikke er i planene til kommunen. Derfor er det så viktig at det er en styringsgruppe som står bak "Lokal mobilisering", at det er på agendaen og blir satset på. Da fungerer tverrfaglig arbeid mye bedre, mener Hansen.

Selv vil hun bidra med kompetanse om folkehelsearbeid, lovverk og gutters psykiske helse.

– Det tror jeg virkelig at jeg får brukt i denne stillingen. Jeg er full av optimisme og glede av å få bli med på dette arbeidet. Kommunene gir veldig gode tilbakemeldinger og jeg merker at det er så mange dedikerte og kunnskapsrike medarbeidere her. Samtidig tror jeg det er mye som kan gjøres framover.

Vil du vite mer om mulighetene i Lokal mobilisering? Ta kontakt med [email protected]