Idrettsgallaens hederspris til Rune Andersen

Gratulerer, Rune!

Runea

Rune Andersen fikk i kveld Idrettsgallaens hederpris for flere ti års innsats på antidopingscenen, både nasjonalt og internasjonalt. Det var en tydelig overrasket pensjonist som ble invitert til gallaen da han ble møtt utenfor ADNOs lokaler før jul.

I kveld fikk han overrakt den gjeve prisen av statsminister Erna Solberg.

- Juryen mener at årets prisvinner er den enkeltpersonen i verden som har betydd mest for arbeidet mot doping, heter det i juryens begrunnelse, som ble lest opp av statsministeren.

Selv var Rune stolt og glad.

- Tusen takk til juryen som har tildelt meg denne prisen, det setter jeg umåtelig stor pris på. Det er flott at antidopingarbeidet blir verdsatt på denne måten. Det er en anerkjennelse og en inspirasjon for alle oss som jobber med dette, sa Andersen.

Samtidig understreket han tydelig hvem som er de virkelige heltene.

- Tusen takk for prisen, men aller viktigst; tusen takk til de rene utøverne. De som velger å konkurrere og trene på den riktige måten, sa Andersen i sin takketale.

Vi i ADNO er stolte av at Rune får denne prisen. Og det er en pris som er fullt fortjent. For en innsats som er lagt ned over så mange år. På vegne av de rene utøverne.

Gratulerer, Rune!

Les også:

- En livslang kamp