– I de beste hender

Antidoping Norge, Ski-VM i Trondheim 2025 og Det internasjonale skiforbundet (FIS) har skrevet under på en avtale om testing under mesterskapet og å drive et holdningsskapende arbeid blant ungdommer i Trøndelag-regionen før mesterskapet.

DSC01421
Anders Solheim (Antidoping Norge), Åge Skinstad (Ski-VM) og Sarah Fussak (FIS) signerte avtalen under Holmenkollen-helgen.

– Det er inspirerende for Antidoping Norge å være en del av ambisjonen om å arrangere det mest bærekraftige Ski-VM noensinne. Vårt samfunnsoppdrag omfatter blant annet bærekraftsmålet om å fremme god helse, og dette samarbeidet lar oss ikke bare utføre antidopingarbeid for utøverne under arrangementet, men også å strekke oss lenger for å fremme ren trening og idrett blant ungdommer i Trøndelag. Vi ser fram til dette samarbeidet og ønsker å utfordre alle til å bidra i arbeidet for å skape en ren idrett, sier Anders Solheim, daglig leder i Antidoping Norge.

Samarbeidet representerer et felles engasjement for å fremme en helsefremmende og rettferdig idrett både under Ski-VM i Trondheim 2025 og i det langsiktige arbeidet med å bygge sunne holdninger til idrett og trening blant ungdommer i Trøndelag.

Åge Skinstad, sjef for Ski-VM i Trondheim, er svært fornøyd med å ha fått landet samarbeidet.

– Vi er glade for å ha gjort en avtale med Antidoping Norge om dopingtestene under VM. Da vet vi at dette er i de beste hender. I tillegg er det viktig for oss å kunne gjøre proaktivt og forebyggende antidopingarbeid rettet mot unge utøvere i forkant av arrangementet.

Antidoping Norge vil være ansvarlig for selve gjennomføringen av dopingtestene under Ski-VM i Trondheim 2025. Dette er et viktig samarbeid for å opprettholde en ren og rettferdig konkurransearena.

Sarah Fussek, Integrity Director i FIS, understreker betydningen av samarbeid.

– Samarbeid er avgjørende for å opprettholde integriteten til verdensmesterskap ved sammen å jobbe for en ren idrett. Å slå sammen ekspertise er en kraftig melding som viser idrettsfellesskapets forpliktelse til å bevare ånden av rettferdig konkurranse.