Hjort og Grefberg er nye styremedlemmer i ADNO

En advokat og en lege har kommet inn i Antidoping Norges styre ved årsskiftet.

Nye styremedlemmer
Christian B. Hjort var advokaten til Therese Johaug under dopingsaken mot henne. Nå blir han en del av styret i Antidoping Norge sammen med lege Kristin Grefberg.

* Christian B. Hjort valgte 29.januar å trekke seg fra styret.

Christian B. Hjort og Kristin Grefberg er av Norges idrettsforbund oppnevnt som nye styremedlemmer i Antidoping Norge (ADNO).

Hjort er jurist og partner i advokatfirmaet Hjort og blir nok av mange husket som advokaten til Therese Johaug i dopingsaken mot henne.

– Jeg synes det var veldig hyggelig å bli spurt om jeg ville være med i styret. Antidoping Norge driver et viktig arbeid, som jeg gjerne deltar i. Jeg håper og tror jeg særlig kan bidra med spørsmål som er viktige fra et utøverperspektiv, sier Hjort på spørsmål om hva han håper kan bidra med.

Kristin Grefberg er både lege og fysioterapeut og spesialist i allmennmedisin og idrettsmedisin. Hun jobber til vanlig på Med Vest helse i Bærum.

– Jeg ble veldig overrasket og glad da jeg ble spurt. Både bredde- og toppidrett har vært og er en stor del av mitt liv. Antidopingarbeid ligger mitt hjerte nært og jeg håper å kunne bidra med medisinsk kompetanse i et individ- og samfunnsmessig perspektiv sett med helseøyne! Ren idrett er verdt å jobbe for, sier Grefberg.

Styreleder Thorhild Widvey mener de to vil bli en solid tilvekst i styret.

– Vi er veldig glade over at de vil være med i styret og få brukt deres kompetanse for en ren idrett. Jeg ser frem til et konstruktivt samarbeid med dem begge to, sier Widvey.

De to har erstattet Anne-Lise Rolland og Nina Frisak i styret fra 1. januar 2021.

Frisak har sittet i styret siden 2016, mens Rolland kom inn i 2019.

Her finner du mer informasjon om styret og styremøtene i ADNO.

*Christian B. Hjort trakk seg 29.januar fra styret.