Hausken Nordberg gir seg i ADNO: – Har fått topputøvere på banen

Anne Margrethe Hausken Nordberg har sin siste dag i ADNO før jul. Den tidligere verdensmesteren i orientering blir erstattet av en tidligere langrennsløper med seier fra verdenscupen på merittlista.

Halvor 166 sh nett7 190502 101837
Av Halvor H. ByfuglienKommunikasjonsleder
IMG 2693
Anne Margrethe Hausken Nordberg møtte sin arvtaker Ella Gjømle Berg for å gi stafettpinnen videre i vinterlige omgivelser på Sogsvann.

Hausken Nordberg startet i en prosjektstilling som topputøverkontakt i Antidoping Norge høsten 2019. Etter hvert ble stillingen utvidet og Nordberg ble også rådgiver idrett i avdeling for forebygging.

Siden da har hun blant annet hatt ansvar for Rent Særforbund-programmet og har spilt en viktig rolle for å komme nærmere topputøverne i antidopingarbeidet.

Stort engasjement

– I mange år har vi stilt oss spørsmål om hvordan vi skal klare å involvere topputøverne i antidopingarbeidet i større grad. De siste årene har vi på flere områder klart det, og der har Anne Margrethe spilt en veldig viktig rolle. Hun har fått topputøverne på banen. Vi er veldig glad for den innsatsen og engasjementet hun har lagt ned i antidopingarbeidet disse årene, sier avdelingsleder Linda Olsen.

Det er også noe den meritterte orienteringsløperen med 15 VM- og EM-medaljer enig i.

– Når jeg ser tilbake på de tre årene i ADNO, opplever jeg at det har skjedd noe med utøverne våre. Det er stadig flere som tør å si og mene noe om doping og antidopingarbeidet. Der er vi på rett vei, sier Nordberg.

Nå går turen videre til Legemiddelindustrien for Nordberg, som er utdannet farmasøyt og har en doktorgrad i medisin.

Gjømle Berg tar over stillingen

Som erstatter har ADNO fått på plass en annen tidligere topputøver med medaljer å vise til.

1. mars tar tidligere langrennsløper Ella Gjømle Berg over stafettpinnen som rådgiver idrett i avdeling for forebygging.

– Min motivasjon for å jobbe i Antidoping Norge er å jobbe for en ren idrett. Som tidligere idrettsutøver har jeg kjent på den urettferdigheten det er å konkurrere mot utøvere som jukser. Når man da får vite det i ettertid, blir man jo veldig skuffa. Jeg har veldig lyst til å forebygge at det skjer, sier Berg.

Berg er utdannet jurist og kommer fra stilling som juridisk konsulent i Norsk Pasientskadeerstatning. Hun vil ta over arbeidet med Rent Særforbund, arbeidet mot norske topputøvere og følge opp WADAs regelverk innen forebygging når hun starter i stillingen i mars.

Som langrennsløper har hun én verdenscupseier, fire NM-gull og en 6.plass fra OL.

ADNO takker Anne Margrethe for innsatsen og ser fram til å få Ella med på laget!