Functional Fitness fikk NM-besøk: – Veldig positiv respons

Rådgiver Siri Bynke gikk antidopingpatrulje på NM i Functional Fitness i Sandnes sist helg. Forbundet mener det viser at de er en seriøs idrett som blir tatt på alvor.

Av Gjermund Erikstein-MidtbøKommunikasjonsrådgiver
Antidoping Norge 34
Det har vært lite fysiske møte med idretten siden mars 2020. I sommer var vi på Ekstremsportsveko på Voss, denne gangen var turen kommet til NM i Functional Fitness. Foto: Carina Johansen

I Sandneshallen i helga kjempet noen av landets sterkeste om NM medaljer i Functional Fitness. Rundt om på tribunen, i oppvarmingsområdet og ellers i hallen gikk Siri Bynke fra Antidoping Norge rundt for å snakke med utøverne.

– Viser at vi er en seriøs idrett

Endelig var det mulig å treffe utøvere fysisk på store idrettsarrangement igjen.

– Vi ble veldig godt tatt i mot. Det var utelukkende positiv respons og alle vi snakket med syntes det var bra at Antidoping Norge var på plass. Det var selvfølgelig også gøy å komme inn i en hall med publikum og skikkelig trøkk, forteller Bynke.

Det kom mange spørsmål fra utøverne under NM-dagen. Foto: Carina Johansen

Functional Fitness er et ungt forbund og kom inn under Norges Idrettsforbund i 2019. I juni 2020 ble de sertifisert som Rent Særforbund.

Derfor synes generalsekretær Hanna Venemyr synest det er spesielt viktig med besøk fra ADNO.

– Som en relativt ny idrett under NIF med mange ferske utøvere innenfor idrettens verden er vi veldig glade for å få besøk av Antidoping Norge. Det gir utøverne muligheten til å stille spørsmål om ting de måtte lure på, samtidig som det har en preventiv effekt at de er synlige og til stede. Det viser også at vi er en seriøs idrett som blir tatt på alvor, og gir utøverne en trygghet om at alle konkurrerer på samme vilkår, sier Venemyr.


Foto: Carina Johansen


Og rådgiver Siri Bynke fikk mange spørsmål da hun gikk patrulje i hallen.

– Det kom mange spørsmål, blant annet om kosttilskudd, medisinbruk og hjelp til å søke opp medisiner.

Målet med en antidopingpatrulje er å være mest mulig synlig og gi mulighet til utøvere, trenere og ledere til å stille spørsmål om antidoping.

– Det handler mye om å gi ADNO et ansikt. Om det har vært en dopingkontroll på et arrangement vil de aller fleste aldri få med seg at vi har vært her. Oppgaven vår er det motsatte. Vi vil at folk skal se at vi er der og snakke med flest mulig. Vi vil senke terskelen for å ta kontakt med oss, forklarer Bynke.

Rent Særforbund

Rent Idrettslag

Sterke prestasjoner under NM-konkurransene i Sandneshallen. Foto: Carina Johansen