Fullsatt antidopingkonferanse i Oslo

Med fokus på utøvernes stemme og media og sponsorers rolle i antidopingarbeidet.

Halvor 166 sh nett7 190502 101837
Av Halvor H. ByfuglienKommunikasjonsleder
Koss konferanse
Alle foto: Trygve Indrelid/NTB scanpix

Sammen med organisasjonen FairSport og World Forum for Ethics in Business (WFEB) arrangerer Antidoping Norge (ADNO) i dag en antidopingkonferanse på Hotel Bristol i Oslo med tittelen "Athletes, Sports, Sponsors and Broadcasters - A cooperation for clean and ethical sport".

Oslos varaordfører Kamzy Gunaratnam åpnet dagens konferanse før styreleder i ADNO, Torhild Widvey, 1. visepresident i NIF, Vibecke Sørensen og WFEB-stifter H.H. Sri Sri Ravi Shankar kom med sine hilsener til de omtrent 180 frammøte i konferansesalen på Bristol.

Johan Olav Koss, grunnlegger av FairSport, tegnet det store bildet for forsamlingen og pekte på at vi står foran et veiskille i antidopingarbeidet der de ulike aktørene må spille på lag for å beskytte den rene idretten. Koss var også opptatt av å fremme utøvernes stemme i det videre arbeidet.

Forfatter og journalist David Walsh leverte et inspirerende foredrag der han snakket om hvorfor han stilte de kritiske spørsmålene til Lance Armstrong, og der han utfordret tilhørererne til å stille de mest opplagte spørsmålene.

Senere i dag vil utøvernes stemme bli hørt, blant annet gjennom Norges Birgit Skarstein. Media og sponsorenes rolle i antidopingarbeidet vil også bli belyst.