Fra Kripos til Antidoping Norge

Kine Karsrud har de siste årene jobbet med internasjonalt samarbeid i Kripos. Nå blir hun etterforsker i Antidoping Norge.

Halvor 166 sh nett7 190502 101837
Av Halvor H. ByfuglienKommunikasjonsleder
Kine karsrud
Kine Karsrud kommer til ADNO etter å ha jobbet i Kripos siden 2011.

2. juni hadde Kine Karsrud sin første arbeidsdag i Antidoping Norge. Etter 18 år i politiet var hun klar for jobben som hun alltid har tenkt på som interessant.

Ville jobbe tett på idretten

– Jeg kjenner folk som har jobbet her tidligere, og de har vært veldig fornøyd. Jeg har alltid hatt i bakhodet at dette er noe jeg kunne ha lyst til. En venninne kom over utlysningen og mente dette passer perfekt til meg, og det måtte jeg jo sin meg enig i. Når jeg så fikk muligheten, er jeg utrolig glad over å være her, og jeg gleder meg til å bli kjent med alle og lære masse om antidopingarbeidet, forteller Karsrud.

– Hva var det med jobben i ADNO som frista?

Jeg synes kombinasjonen av å jobbe med etterretning, etterforskning, det internasjonale aspektet og idrett høres kjempespennende ut! Å få lov til å jobbe så tett på idrett tiltaler meg, i tillegg til at jeg hadde lyst til å lære meg noe helt nytt.

Stort internasjonalt nettverk

Etter å ha fullført politihøgskolen i 2002, jobbet Karsrud i daværende Romerike politidistrikt i ni år. Der jobbet hun som etterforskingsleder på flere store saker, og spesialiserte seg innen etterforsking av grove vold- og overgrepssaker.

Siden 2011 har 43-åringen vært ansatt i Kripos og jobbet med internasjonalt politisamarbeid. De siste to årene har hun vært leder av en nasjonal arbeidsgruppe som har jobbet for å øke bruken og heve kvaliteten på det internasjonale samarbeidet.

Etterforskingsleder Anders Engen ser på den internasjonale erfaringa som svært nyttig for Antidoping Norge.

Jeg er helt sikker på at Kine vil bidra sterkt både innenfor etterforsking og etterretning i sin stilling hos oss. Hun har et stort og bredt internasjonalt nettverk innenfor Interpol og Europol, noe jeg er sikker på at ADNO kommer til å dra nytte av, sier Engen.

Karsrud er selv idrettsinteressert og gleder seg til å være med i arbeidet for en ren idrett.

Jeg har jobbet mye med etterforskning, har mye erfaring fra internasjonalt samarbeid og elsker idrett. Jeg håper at ved å bruke erfaringen min og kompetansen min fra politiet, Kripos og diverse tillitsverv, så kan jeg bidra til en mer rettferdig og renere idrett slik at alle konkurrerer på like vilkår.

Karsrud har tatt over stillingen til Thomas Blyverket som sluttet tidligere i vinter. Vi ønsker Kine velkommen til Antidoping Norge!