Fortsetter antidopingsatsing i Innlandet

ADNO og Innlandet fylkeskommune signerte avtale om antidopingsamarbeid.

Halvor 166 sh nett7 190502 101837
Av Halvor H. ByfuglienKommunikasjonsleder
IMG 2842
Tore Gregersen og Thorhild Widvey signerte avtalen på Hamar i dag. Til høyre: Fylkeskoordinator Bo Lindblad. Foto: Olav Arne Bjerkelund/Innlandet fylkeskommune

I dag signerte Antidoping Norge (ADNO) og Innlandet fylkeskommune en samarbeidsavtale om Lokal mobilisering mot doping. ADNO har tidligere samarbeidet med Oppland og Hedmark fylke. Erfaringene fra disse prosjektene har vært så gode at Innlandet nå har besluttet å videreføre dette arbeidet.

- Både elever, foreldre, lærere og skolenes ledelse har gitt gode tilbakemeldinger på det arbeidet som er gjort. Dette er bakgrunnen for at Innlandet fylkeskommune har vedtatt å videreføre samarbeidsavtalen med Antidoping Norge for en ny 4-årsperiode, sier Tore Gregersen, kompetanse- og tannhelsesjef i Innlandet fylkeskommune.

Saken fortsetter under bildet.


Gjennom modellen Lokal mobilisering mot doping tilbyr ADNO samarbeid med fylkeskommuner og kommuner. Modellen baserer seg på et systematisk, tverrfaglig og helhetlig forebyggende antidopingarbeid i et geografisk område. Målet er å fremme trygge og dopingfrie treningsmiljøer blant unge.

- Det er bekymringsfullt at nasjonale undersøkelser viser at mange ungdommer i dag opplever et press knyttet til det å ha en veltrent, slank og muskuløs kropp. Trening skal være sunt! Og da må vi sørge for å skape en kultur der ikke unges interesse rundt trening og kosthold blir så altoppslukende at treningen utvikler seg til å påvirke helsen negativt, sier styreleder i ADNO, Thorhild Widvey.

Hun roser Innlandet for å være en tydelig forkjemper for en helsefremmende treningskultur.

- Vi erfarer at noen vurderer å bruke dopingmidler som en snarvei til en veltrent kropp, og samtidig risikerer en rekke uønskede bivirkninger, både fysisk, psykisk og sosialt. Sammen må vi forene krefter som kan stå imot en slik utvikling, og vi er derfor glade for at fylker som Innlandet er så tydelige på at de vil bruke tid og ressurser i arbeidet for en ren og helsefremmende treningskultur blant deres unge, sier Widvey.

Selve signeringen av avtalen skjedde på Storhamar videregående skole i dag. Samarbeidet vil ledes og drives av fylkeskoordinator Bo Lindblad. Det er i tillegg etablert en styringsgruppe med representanter fra fylket og ADNO. Kostnadene ved prosjektet deles mellom fylkeskommunen og ADNO gjennom det tilskuddet stiftelsen får fra Helsedirektoratet.

- Jeg ser fram til å jobbe videre med det forebyggende antidopingarbeidet i fylket. Dopingbruk er en utfordring som veldig få har en bevisst omkring. Jeg har erfart at dette er en utfordring i Innlandet, og har stor tro på at vi sammen skal legge til rette for og løfte frem en sunn og dopingfri treningskultur, hvor ren trening med realistiske målsettinger for bedret prestasjon og muskelvekst står i fokus, sier Bo Lindblad.