Forskrift om samtykke ute på høring

Antidoping Norge har sendt ut en forskrift for samtykke til testing av mindreårige utøvere på høring. Nå vil vi ha tilbakemeldinger fra idretten.

I Stock 1166777810 1
For oss i Antidoping Norge er det selvsagt viktig og også teste utøvere mellom 15 og 18 år som er på et høyt nivå.

Torsdag presenterte Norges idrettsforbund og Antidoping Norge en midlertidig løsning for testing av mindreårige utøvere.

– Vi er glade for at det arbeidet som er nedlagt den siste uken har gitt en god kortsiktig løsning. Fra nå av må mindreårige toppidrettsutøvere ha samtykke fra sine foresatte til dopingtesting før de kan delta i idrettsaktivitet, sier styreleder Thorhild Widvey om løsningen.

Også idrettspresident Berit Kjøll var fornøyd med løsningen som nå kommer på plass.

– Den midlertidige løsningen vil sikre at vårt nasjonale antidopingbyrå fortsatt opptrer i samsvar med WADAs antidopingregelverk. Samtidig må vi fortsette å jobbe for en langsiktig løsning gjennom lovgivning slik at mindreårige i alderen 15-18 år får selvstendig samtykkekompetanse, sier idrettspresident Berit Kjøll, og legger til:

– Vi er også svært fornøyd med signalene vi har fått fra myndighetene som nå har fullt trykk på dette arbeidet.

Les hele pressemeldinga og bakgrunnen for saken her

Innspill før torsdag 8.september

ADNO har nå utarbeidet en forskrift som vil tre i kraft i løpet av kort tid. Bakgrunnen for behovet for en forskrift, er WADAs krav for å være "compliant". Alle nasjonale topputøvere skal være underlagt Antidopingreglene og dermed kunne dopingtestes.

Nederst i artikkelen finner du utkastet til forskrift med tilhørende samtykkeskjema som vi ber om innspill til innen torsdag 8. september 2022 klokka 1600. Fristen er dessverre kort på grunn av WADAs frister til ADNO.

Innspillene kan sendes til [email protected]

Samtykkeskjema

Forskrift om innhenting av samtykke