Foredrag for skiløpere fra hele verden

Nesten 200 utøvere fra over 20 nasjoner lyttet til antidopingforedrag på Lillehammer i forrige uke.

Halvor 166 sh nett7 190502 101837
Av Halvor H. ByfuglienKommunikasjonsleder
Siri
Siri Bynke snakker på samlingen på Lillehammer.

Norges Skiforbund inviterte Antidoping Norge til Lillehammer for å holde foredrag på den internasjonale samlingen for junior-skiløpere i forrige uke.

Dette er en samling i regi av Skiforbundet der utøvere fra store deler av verden kommer for å trene med og lære av det norske juniorlandslaget.

- Vi hadde først et foredrag for utøvere og trenere sammen, omtrent 170 utøvere og rundt 30 trenere. De representerte i overkant av 20 nasjoner. Etterpå hadde vi en samling der kun trenerne deltok, sier rådgiver Siri Bynke.

Hun sto for Antidoping Norges innlegg, sammen med fagrådgiver Geir Holden i avdeling for kontroll og påtale.

- Jeg opplevde at dette ble en vellykket seanse. Dette er morgendagens topputøvere, som både har stort behov for kunnskap, og som er og vil bli forbilder i sin idrett. På samme måte som Skiforbundet holder denne samlingen for å bidra til å øke kompetansen på langrenn i resten av verden, så er det en mulighet for oss til å øke kunnskapsnivået rundt antidoping. Langrenn er en stor idrett i Norge, og en internasjonal idrett som har vært rammet av dopingsaker. Så det er ingen tvil om at dette er en viktig arena for vårt budskap, sier Bynke.

Det ble snakket om bevisst og mer ubevisst doping, samt at det ble vektlagt hva som er kjerneområdene som en utøver må kjenne til. Som for eksempel dopinglisten, medisinbruk, kosttilskudd og konsekvenser ved bruk av doping.

- Vi takker for invitasjonen og er glad for at vi fikk muligheten til å dele av vår kompetanse. Vi setter dessuten stor pris på hyggelige tilbakemeldinger i etterkant fra utøvere, trenere og ledere, sier Bynke.

Geir Holden i aksjon foran nesten 200 utøvere fra over 20 nasjoner.