Fire nye kommuner mobiliserer mot doping

I tillegg har to kommuner forlenget sine prosjektsamarbeid med Antidoping Norge.

16585 31
Trysil er en av de fire nye kommunene som har inngått prosjektsamarbeid med Antidoping Norge. Mandag var det møte i styringsgruppen, hvor utarbeiding av tiltaksplan sto på agendaen.

Nittedal i Akershus, Nord-Fron i Oppland, Trysil i Hedmark og Vågan i Nordland er de fire nye kommunene som har inngått avtale med Antidoping Norge om Lokal mobilisering mot doping.

Orkdal og Lørenskog hadde avtaler som utløp 31. desember 2017, men de har forlenget med henholdsvis ett og to år.

Les også: Dette er Lokal mobilisering mot doping

- Det beste grunnlaget for et godt forebyggende arbeid er kunnskap, og vi er glade for at stadig flere kommuner tar grep for å øke kunnskapen og kompetansen om doping, sier avdelingsleder Fredrik Lauritzen i Antidoping Norge.

Lauritzen mener det er viktig å diskutere temaer som sosiale medier, bruk av kosttilskudd og doping med de unge, og mener at en felles mobilisering i lokalmiljøet vil bidra til å gi de unge en bedre plattform for fremtidige valg.

- Det er viktig at de som møter ungdom i dag forstår hvilken virkelighet de lever i, og at de har kunnskap nok til å imøtegå påstander og ha gode diskusjoner om temaer som for eksempel doping, sier han.

Les også: Holdt foredrag for 300 politistudenter