– Et nødvendig tilskudd

Antidoping Norge får 46 millioner kroner i tilskudd fra Kulturdepartementet. En økning på 3,5 millioner fra i fjor.

DSC01077

Tilskuddet kommer fra spillemiddeloverskuddet til Norsk Tipping og skal brukes til idrettsformål. Styreleder i Antidoping Norge, Rune Andersen, er fornøyd med at man kan fortsette det gode arbeidet.

– Dette er et tilskudd som vi er svært tilfredse med. Det er både viktig og nødvendig for å kunne fortsette et målrettet og omfattende antidopingarbeid. Vi har nylig vedtatt en ny og ambisiøs strategiplan som trer i kraft for fullt fra 1. januar 2024, sier Andersen

Norges kultur- og likestillingsminister, Lubna Jaffery, forteller at gjennom å øke tilskuddet fra 42,5 millioner kroner til 46 millioner så kan man beholde ryktet som en av de fremste antidopingorganisasjonene i verden.

– For at idretten vår skal være så ærlig og inkluderende som mulig, trenger vi også et solid og velfungerende antidopingarbeid. Derfor økar vi nå tilskuddet til stiftinga Antidoping Norge. De bidrar til å løfte standarden på antidopingarbeidet og gjør en forskjell både nasjonalt og internasjonalt, sier Jaffery.

Statistikken for 2023 viser behovet for et velfungerende antidopingarbeid.

– Vi er i ferd med å avslutte et år med rekordmange dopingsaker, som krever betydelig med ressurser å følge opp. Vi driver også et omfattende forebyggende arbeid der vi nå i år kan glede oss over at alle norske særforbund har en egen handlingsplan mot doping, avslutter daglig leder i Antidoping Norge, Anders Solheim.