Er dere et Rent IL?

Over 220 klubber og lag har blitt Rent IL på et drøyt halvår.

Halvor 166 sh nett7 190502 101837
Av Halvor H. ByfuglienKommunikasjonsleder
Rentil

Rent Idrettslag er et konsept Antidoping Norge har tilbudt til norsk idrett sammen med Norges idrettsforbund i mer enn 10 år.

Tidligere i år relanserte vi programmet i ny drakt og med nytt innhold.

I tillegg til å gjøre konseptet mer brukervennlig, var vi opptatt av å sikre at idrettslagene brukte mer tid og la til rette for praktisk handling blant sine utøvere, ledere og i idrettslaget for øvrig.

- Vi er takknemlig for den responsen vi har opplevd. Målet var å få 200 klubber gjennom i løpet av året, så at nå over 220 lag har blitt Rent IL siden lansering i mars, er vi veldig godt fornøyd med, sier fagrådgiver Linda Olsen.

Tilbakemeldingene går på at programmet er enkelt å ta i bruk.

- Dessuten er det mange som setter pris på diskusjonsdelen det er lagt opp til. Den bidrar til å utfordre og gjøre handlingsplanen relevant for det enkelte idrettslag, sier Olsen.

Som del av handlingsplanen må idrettslaget velge minst to konkrete handlinger som skal gjennomføres før sertifiseringen går ut etter to år.

- De som velger foredrag som tiltak, kontaktes av ADNO. Det har vi fått veldig positive tilbakemeldinger på. Det er dessverre mange som ikke er klar over at vi holder foredrag gratis for alle organisasjonsledd i idretten, og at vi har foredragsholdere som dekker hele landet.

Ellers er det mange lag som pålegger utøvergrupper og trenere å gjennomføre Ren Utøver, og mange henger opp plakater og deler ut materiell som følger med startpakken som alle Rent IL får.

- Det å bli et Rent IL tar ikke all verdens tid, men det er viktig at det ikke blir en øvelse som gjøres kun for å oppnå sertifiseringen. Nettopp derfor er vi glad for at det brukes tid på diskusjonsdelen og så vil vi følge med på at planene faktisk følges opp gjennom konkrete tiltak. Vi ser at de idrettslagene som lykkes best med dette klarer å involvere og engasjere utenfor styrerommet. Det handler om å forstå viktigheten av å innhente og dele kunnskap, og inspirere til engasjement blant utøvere, trenere, ledere og foreldre, sier Linda Olsen.

SETT RENT IDRETTSLAG PÅ AGENDAEN I DITT IDRETTSLAG
!