En veiviser for topputøvere

Sjekk ut ADNOs nye utøverguide.

Utøverguiden bredde

Vi vet at antidopingregelverket kan framstå som komplisert og vanskelig å forstå. Det er også derfor vi har utviklet denne nye utøverguiden. Her prøver vi å forklare det viktigste du som toppidrettsutøver bør være klar over. På en enklere måte enn at du må sette deg ned med hele regelverket, men mer utfyllende enn i en kort brosjyre eller gjennom en oppdatering på nettsidene. Guiden er laget for deg som er toppidrettsutøver eller for ledere og støttepersonell som jobber med utøvere på et høyt nivå.

Slik innleder daglig leder Anders Solheim sin hilsen i ADNOs nye utøverguide.

Fra 1. januar 2021 trådte et nytt regelverk i kraft. Guiden som er utarbeidet er en veiledning og ingen erstatning til regelverket.

Det er viktig at du investerer litt tid på antidoping, ikke minst slik at du ikke utilsiktet havner i en dopingsak. Konsekvensene av en feil kan være store for idrettskarrieren din, skriver Solheim.

I guiden gis du en innføring i roller og ansvar og får nyttig informasjon om dopinglisten, medisinsk fritak og saksgang. Bak i guiden finner du også en 11 trinns gjennomgang av dopingkontrollen og en oversikt over de viktigste endringene i det nye regelverket.

Denne nye utøverguiden fra Antidoping Norge er et viktig dokument for å sikre en trygg og ren toppidrett i et format som gjør det enklere å forstå antidopingregelverket
, skriver NIFs generalsekretær Karen Kvalevåg i sin hilsen.

KLIKK DEG INN HER FOR Å SJEKKE UT GUIDEN!

Om du vil ha guiden tilsendt, klikk deg inn her for å bestille!