Dom i Srour-saken

Påtalenemnden i Antidoping Norges har i dag mottatt dommen i saken mot bokser Hadi Srour.

Master Anti Doping black RGB

PRESSEMELDING FRA PÅTALENEMNDEN I ANTIDOPING NORGE

Norges idrettsforbunds (NIFs) domsutvalg har i sin dom kommet til at bokseren Hadi Srour har brutt dopingbestemmelsene i NIFs lov, og dømt han til en utelukkelse på fire år. Dette er i tråd med påstanden inntatt i påtalebegjæringen som ble tatt ut av Påtalenemnden i Antidoping Norge (ADNO) 28. januar 2020.

Bakgrunnen for saken er en dopingprøve, tatt utenfor konkurranse i juli 2019, som ifølge analyserapporten fra Norges laboratorium for dopinganalyse inneholdt rekombinant erytropeitin (rEPO), dopinggruppe S2.

– Påtalenemnden er tilfreds med at NIFs domsutvalg er enig med nemnden i at Srour med klar sannsynlighetsovervekt har avgitt en positiv dopingprøve for rEPO, og at domsutvalget la avgjørende vekt på vurderingene og konklusjonen til det norske dopinglaboratoriet som var bekreftet av to andre WADA-akkrediterte laboratorier, sier leder i nemnden Katharina Rise.

Domsutvalget har også kommet frem til at Srour har brutt reglene for meldeplikt.

PÅTALENEMNDEN

Leder/kontaktperson Katharina Rise

Tlf: 47 85 99 12

E-post: [email protected]

Rise vil være tilgjengelig for pressen på telefon fram til kl. 1300 dag. Utover dette henvises det til Antidoping Norges pressetelefon: 419 00 306

I omtale av dopingsaker henvises generelt til Vær Varsom-plakaten, og spesielt til pkt. 4.7.