- Den første avtalen ADNO inngår med en slik aktør

Departementenes sikkerhets- og serviceorganisasjon (DSS) signerte avtale med Antidoping Norge (ADNO).

Onsdag signerte DSS og ADNO en avtale som skal bidra til å gi sikkerhetsvakter i operativ tjeneste i DSS økt kunnskap om doping. Dette er den første avtalen Antidoping Norge inngår med en aktør i denne bransjen.

Daglig leder Anders Solheim roser initiativet, og omtaler det som både nyttig og viktig.

- Jeg tror mange som jobber i denne bransjen er opptatt av kropp og trening, og da er det viktig å sikre at man har psykisk stabile personer som ikke er påvirket av for eksempel anabole steroider, sier han.

Undervisning

Antidoping Norge har gjennom avtalen forpliktet seg til å levere forebyggende tiltak og undervisning myntet på alt operativt mannskap.

Les også:Verdensrekord for en antidopingorganisasjon

Formålet er å bidra til økt sikkerhet og kvalitet i tjenestene DSS tilbyr.

- Vi skal bidra med opplæring og bidra til at alle medarbeiderne kan sin "Antidoping ABC", sier Solheim.

Viktig samfunnsoppdrag

DSS har et viktig samfunnsoppdrag, og gjennom å få på plass et godt forebyggende arbeid i egen organisasjon, ønsker de å sikre seg mot å rekruttere folk som bruker dopingmidler.

- Når vi jobber med sikkerhetsrelaterte hendelser og er så tett på politisk ledelse og regjering, må vi være sikre på at folkene våre har de riktige holdningene og verdiene, og at de oppfører seg korrekt i henhold til oppgaven de er satt til å løse, sier seniorrådgiver Henrik Pande-Rolfsen.

Les også: ADNO og Forsvaret signerte avtale