Avtale signert: Antidopingprogram for X Games Norway 2019

Antidoping Norge (ADNO) og SAHR Production AS skrev under avtale tirsdag.

Avtale signert antidopingprogram for x games norway 201921
Daglig leder i ADNO, Anders Solheim, og daglig leder Henning Andersen i SAHR Production. Foto: Lars Vestad

For tredje året på rad skal ADNO levere antidopingprogram til X Games Norway. Avtalen omfatter utøvere i ski, snowboard, skate og Moto x, og inkluderer både prøvetaking og opplæring av utøvere og støttepersonell.

Henning Andersen i SAHR er godt fornøyd med å ha kommet til enighet med ADNO om en ny avtale.

- På samme måte som vi lager trygge løyper, betaler gode pengepremier og gir bra eksponering til utøverne, er det en forutsetning at konkurransen skal foregå på like vilkår. Det tror jeg det gjør, men med dette programmet er vi så nære vi kan å være sikre på det, sier daglig leder Henning Andersen i SAHR - som også trekker frem viktigheten av opplæringen som inngår i programmet.

Beskrevet som milepæl i 2016

Da partene kom til enighet om et antidopingprogram første gang i 2016, ble avtalen beskrevet som en milepæl og nybrottsarbeid. Daglig leder Anders Solheim gir SAHR honnør for å prioritere å få på plass et helhetlig antidopingprogram for actionsportarrangementet også i 2019.

- Det er viktig at en stor aktør som X Games Norway har et solid antidopingprogram i bunn. Jeg synes vi har fått på plass et godt rammeverk for arrangementet, og vil gi honnør til SAHR, som har forstått hvor viktig dette arbeidet er, sier Solheim.