Antidopingpatruljerte på Ekstremsportveko

God stemning og gode spørsmål om antidoping.

DSC 6440
Siri Bynke deler ut materiell. Foto: Alfred Moldvik

I forrige uke ble Ekstremsportveko arrangert på Voss. Der var også Antidoping Norge (ADNO) på plass med forebyggerne Siri Bynke og Kaja Haugen. Ikke for å drive ekstremsport, men for å drive ekstremt etterlengtet tilstedeværende informasjonsarbeid etter et år der veldig mye har foregått via skjerm.

- Det var veldig kjekt å være ute med vår antidopingpatrulje igjen, og dette var første gang vi besøkte Ekstremsportveko med et forebyggende mål, sier Siri Bynke, rådgiver i avdeling for Forebygging og Folkehelse i Antidoping Norge.

Siri og Kaja besøkte idrettene utforsykling, fallskjerm og seilfly med mål om å være synlige og snakke med flest mulig utøvere og personer i støtteapparatene. Det ble delt ut give-aways og relevant informasjonsmateriell.

For ADNO er det viktig å forebygge både bevisste og ubevisste regelbrudd. Ikke minst det siste var viktig her da langt fra alle deltakere er klar over at idrettens regelverk er gjeldende på flere av konkurransene under Ekstremsportveko.

Det betyr i klartekst at deltakerne i disse konkurransene kan havne i dopingkontroll, og at de må forholde seg til idrettens antidopingregelverk. Mange forbinder også doping kun med prestasjonsfremmende midler som anabole steroider, men det er viktig å få fram at også enkelte rusmidler står på dopinglisten og er ulovlig i konkurranse.

- Vi ble godt tatt imot, og det var flott å være del av den gode stemningen under arrangementet. Vi fikk snakket med mange utøvere, og fikk flere relevante spørsmål. Blant annet var det mange som lurte på risikoen knyttet til kosttilskudd, sier Siri Bynke.

Ekstremsportveko var i år nedskalert på grunn av pandemien, men vi ser ikke bort fra at vi tar turen igjen ved en senere anledning. Har du innspill eller ønsker om ADNOs tilstedeværelse på større idrettsarrangement? Ta en kontakt med Siri Bynke på [email protected].