Antidoping-podden: Joachim brukte anabole steroider i åtte år

Etter åtte år som steroidebruker klarte Joachim Pedersen å komme seg ut av avhengigheten. Hør historien hans i Antidoping-podden.

Av Gjermund Erikstein-MidtbøKommunikasjonsrådgiver
Facebook JP
Joachim Pedersen forteller sin historie som steroidebruker i Antidoping-podden. Christine Wisløff fra Steroideprosjektet deltar også i episoden.

– Jeg ville aldri trodd at det kunne gå så gærent med psyken, men det gjorde det altså. Det var en lang rehabilitering. Det var ett års rent helvete.

Joachim Pedersen forteller hvordan han hadde det etter at han endelig klarte å slutte med anabole steroider.

Historien hans forteller han i den siste episoden av Antidoping-podden. Nå er han i slutten av 20-åra og har aldri hatt så bra som han har det nå.

Hør Antidoping-podden her

Hadde flere selvmordsforsøk

Det er en sterk kontrast til det livet han levde for bare noen få år siden.

– Du har den kongefølelsen der du føler deg stor og sterk, samtidig kan du føle deg så utrolig langt nede. Det tok ikke mer enn ett år etter at jeg starta å bruke at det skjedde noe med psyken. Jeg merka at jeg blei dårlig til sinns.

Den verste perioden kom da han hadde bestemt seg for å slutte etter åtte års bruk.

– Hadde jeg visst om det ene året jeg fikk da jeg slutta, ville jeg aldri funnet på å røre steroider, ikke om jeg hadde fått det kasta etter meg med en milion kroner en gang. Jeg var suicidal, og hadde et par forsøk, som heldigvis ikke gikk. Så gikk det sakte, men sikkert oppover, forteller han.

Vil hjelpe andre ut av dopingavhengighet

Nå har Pedersen starta en egen YouTube-kanal der han forteller om sitt eget bruk. Han håper å hjelpe andre til å slutte eller påvirke andre til å ikke starte.

– Nå har det å hjelpe andre blitt en lidenskap for meg. Jeg unner ingen i verden å være gjennom det jeg har vært.

Om du er bekymra for at noen rundt deg bruker anabole steroider eller andre dopingmidler oppfordrer Joachim deg til å konfrontere og ta praten så tidlig som mulig.

Be om hjelp til å hjelpe

Christine Wisløff er prosjektleder i Steroideprosjektet og er også med i podkast-episoden.

– Det kan være vanskelig å snakke om det og vanskelig å konfrontere. Ta kontakt med dopingkontakten og du kan også kontakte Steroideprosjektet for å kunne få støtte til hvordan gå frem, eller råd til hvordan motivere til å gjøre en endring i livet. Samtidig kan du også få hjelp til å finne ut hva slags behandling som finns, forteller Wisløff.

Du kan høre og abonnere på Antidoping-podden på Apple podkast, Spotify, Acast eller andre apper der du hører podkast.