Antidoping Norge signerte avtale med Actis

Store forhåpninger til nytt samarbeid.

Antidoping norge signerte avtale med actis21
Daglig leder i Antidoping Norge, Anders Solheim, og generalsekretær i Actis, Mina Gerhardsen, skrev fredag 17- juni under en samarbeidsavtale.

Fredag 17. juni signerte Antidoping Norge og Actis (Rusfeltets samarbeidsorgan) en avtale om samarbeid innenfor rus- og antidopingfeltet. Actis er en paraplyorganisasjon som representerer 27 organisasjoner innenfor ruspolitikk, forebygging, behandling og oppfølging av mennesker med avhengighetsproblemer.

Dopingkontakten: Spør oss om alt du lurer på om doping - anonymt

- Vi i Antidoping Norge er opptatt av å søke kunnskap og være oppdatert. Gjennom samarbeidet med Actis ønsker vi å bidra til å fremme arbeidet med å bekjempe doping i nye ungdomsmiljøer, sier Antidoping Norges daglige leder, Anders Solheim.

Rådgivende funksjon

Ifølge avtalen skal Antidoping Norge benytte Actis i spørsmål vedrørende rusmidler, som for eksempel cannabinoider, og bidra med kunnskap om antidoping gjennom foredrag og informasjonsmateriell. Antidoping Norge skal også være en rådgiver for Actis i antidoping-saker.

- Gjennom avtalen håper vi å kunne gi et godt faglig tilbud til Actis' medlemsorganisasjoner, sier Solheim.

Actis skal også arbeide for igangsetting og finansiering av forskning om folkehelse og doping, deriblant samfunnsmessige konsekvenser ved dopingbruk.

- Det er grunn til å tro at doping er en del av hverdagen til mange unge og voksne i Norge, enten direkte eller indirekte. Vi ser derfor et behov for å intensivere arbeidet med å løfte fram det forebyggende antidopingarbeidet i samfunnet generelt, og blant unge spesielt. Målet er å nå ut med kunnskap og informasjon rundt skadevirkningene ved bruk av doping, sier Gerhardsen til actis.no.

Kunnskapssenteret

Antidoping Norge mottok i 2014 for første gang et tilskudd i statsbudsjettet for å styrke arbeidet mot doping som samfunnsproblem, og høsten samme år ble Kunnskapssenteret etablert. Antidoping Norge har en ambisjon om å være ledende på oppdatert og relevant informasjon til ungdom og yrkesgrupper som berøres av problemstillingen i sitt virke.

Avtalen varer i første omgang til 31. desember 2017, og dersom den ikke sies opp av en av partene innen 1. desember, blir den forlenget med ett år av gangen.