2000 deltakere, 800 frivillige og 39 idretter

Antidopingpatruljen er til stede på NM-veka i Stavanger-regionen for å møte utøvere og svare på spørsmål om doping og antidopingarbeid.

Lars anders 26 sh nett28 190502 101828
Av Lars VestadKommunikasjonsrådgiver
Håndbak 4 web
ADNOs Ina Høiland fikk måle krefter i håndbak under NM-veka i Stavanger-regionen. Foto: Linda Olsen

Onsdag til søndag arrangeres NM-veka i Stavanger-regionen, og i løpet av uka skal det kåres NM-vinnere i 39 idretter. Ifølge arrangøren er 2000 deltakere fra 25 særforbund i aksjon, i tillegg til 800 frivillige.

Antidoping Norge er også til stede på arrangementet med Antidopingpatruljen, som er på arenaene for å svare på spørsmål og bekymringer og gi råd til utøvere. Fagrådgiver Linda Olsen er strålende fornøyd med responsen så langt.

- Det er viktig for oss å være synlige og tilgjengelige på slike arrangementer og responsen på vår tilstedeværelse har vært veldig positiv. Vi har fått spørsmål om alt fra omfanget av dopingbruk og hvordan vi jobber inn mot norsk idrett, til kosttilskudd, medisinske fritak og antidopingarbeidet internasjonalt, sier Olsen.

Antidopingpatruljen er et lavterskeltiltak som skal gjøre det enkelt å ta kontakt med personer fra Antidoping Norge. I løpet av NM-veka vil patruljen være til stede på en rekke arenaer og forskjellige konkurranser.

- Vi går rundt på arrangementene, snakker med folk og deler ut giveaways. Jeg håper de som driver idrett setter pris på at vi er til stede, og forhåpentligvis har dette en positiv forebyggende effekt, sier hun.