10.000 har gjennomført Ren Utøver: – Enormt viktig

I januar lanserte vi ny versjon av Ren Utøver. Nå har over 10.000 utøvere, trenere og ledere gjennomført den nye versjonen.

10 000 gjennomførte

Gleden er stor i ADNO over at 10.000 personer i norsk idrett vært gjennom e-læringsprogrammet Ren Utøver. Det kan potensielt være svært viktig.

– Vi er veldig glade for å se at vi har fått gjennom så mange personer i norsk idrett gjennom den nye versjonen. Vi vet at kunnskap om antidoping er enormt viktig for alle i norsk idrett. Om man ikke har nok kunnskap om for eksempel regelverk, kosttilskudd eller helsekonsekvenser kan det få store konsekvenser for en idrettskarriere, sier avdelingsleder for forebygging, Linda Olsen.

Har blitt relevant for flere

Den viktigste endringen i denne versjonen av Ren Utøver var at hver enkelt bruker får en egen læringssti etter å ha registrert seg som utøver eller trener/leder og nivå.

En topputøver med meldeplikt skal få tilpasset informasjon på sitt nivå, på samme måte som en fotballspiller på et juniorlag eller en trener for et ishockeylag.

– Tilbakemeldingene har vært veldig gode fra norsk idrett. Denne versjonen har blitt mer relevant for flere, og er ikke minst mer underholdende og lettere å gjennomføre på mobil.

I statistikken ser vi at rett over 2000 av brukerne som har gjennomført er trenere. Rett over 5000 er breddeutøvere, mens nærmere 1900 brukere har registrert seg som topputøvere.

Landslagssvømmer Tomoe Zenimoto Hvas stilte opp som ambassadør for Ren Utøver.

Olsen trekker også fram det gode samarbeidet med særforbundene. Ren Utøver har fått mange ambassadører fra blant annet ski, fotball, svømming, friidrett, og triatlon som har fortalt om programmet på sosiale medier.

– Ren Utøver har gitt meg mer bevissthet rundt antidoping. Det er et effektivt verktøy for å holde seg oppdatert på det viktigste, sa triatlet Solveig Løvseth som er en av mange ambassadører.

Mange utøvere har også vist fram at de har gjennomført ved å dele SoMe-grafikken alle får i programmet på Instagram og Facebook.

God effekt av deling fra særforbund

Nå handler det om å holde oppe trykket for å få en enda større andel av norsk idrett gjennom den lille halvtimen programmet tar.

– Vi vil fortsette å fortelle om viktigheten av Ren Utøver i foredrag, på arrangement og ikke minst i sosiale medier. Der har deling og innhold i kanalene til de ulike særforbundene vært veldig viktige for oss. Vi ser en veldig god effekt på antall gjennomførte når utøvere og særforbund deler innhold om Ren Utøver eller at de har gjennomført, forteller Olsen.

OL-sølvvinner Eivind Henriksen var den første topputøveren som gjennomførte.


Har du vist at du har gjennomført Ren Utøver i sosiale medier? Eller vil ditt særforbund ha en egen ambassadør? Ta kontakt med [email protected].