Ny Ren Utøver er lansert!

Endelig kan vi tilby oppdatert antidopingopplæring i ny og moderne drakt. Blir du en av de første 500 til å fullføre?

Første versjon av Ren Utøver ble lansert tilbake i 2009. I 2015 kom den andre utgaven som var tilgjengelig ut 2021. E-læringsprogrammet ble lansert av over 60.000 personer.

Nå kan vi endelig presentere den tredje versjonen.

Den er tilgjengelig fra i dag, mandag 10.januar. Oppdatert i henhold til gjeldende regelverk, moderne og lett tilgjengelig i sin form og nå også enda bedre tilpasset ulike målgrupper.

– Vi er veldig glade for å tilby idretten en betydelig oppgradert versjon av programmet. Nå vil programmet bli enda mer relevant for alle i idretten, sier avdelingsleder Linda Olsen.

Vi trekker tre vinnere blant de 500 første som gjennomfører som vinner gavekort på 1000 kroner på valgfri sportsbutikk.

Også for trenere og ledere

Enten du er utøver på topp eller breddenivå, trener eller leder i idretten vil du nå få kunnskap som er tilpasset akkurat deg. Det er den største endringen i den ny Ren Utøver.

– I den nye versjonen velger du hvilket nivå du er på når du starter programmet. Slik får du den kunnskapen du trenger om antidoping på det nivået du driver idrett. Det er også egne moduler for trenere og ledere. Selv om de ikke konkurrerer selv er de omfattet av antidopingregelverket og bør ha grunnleggende kunnskap om antidoping, forklarer Olsen.

Para-alpinist Jesper Saltvik Pedersen er en av ambassadørene for Ren Utøver.


Enkelt å gjennomføre på mobil

Ren Utøver er først og fremst tilpasset mobil, slik at du enkelt gjennomføre programmet mens du er på farten. Du trenger ikke å gjennomføre alle modulene på en gang, programmet husker hva du har gjennomført og ikke når du kommer tilbake. Programmet kan selvsagt også gjennomføres på PC.

Gjennom Rent Særforbund-programmet er alle landslagsutøvere forpliktet til å gjennomføre antidopingopplæring. Derfor er det viktig at programmet er tilpasset de aller beste utøverne våre.

Temaene i e-læringen er blant annet regelverk, kosttilskudd, Dopinglista, medisinsk fritak (TUE), dopingkontroll og helsekonsekvenser

– Ren Utøver har bare blitt viktigere og viktigere for å nå ut til utøverne med informasjonen de trenger om antidoping. Vi mener vi kan unngå flere dopingsaker i norsk idrett, som for eksempel går på ubevisst doping, ved at flest mulig gjennomfører programmet, sier Olsen.

Tips om du har tekniske problem med gjennomføring av Ren Utøver: 1: Har du logga inn med profil fra forrige Ren Utøver? Du er nødt til å lage ny profil i den nye versjonen. 2. Eldre nettleser. Noen kan oppleve feilmeldinger på grunn av at nettleseren ikke er oppdatert. Prøv en annen eller oppdater. 3. Har du åpna Ren Utøver fra Facebook-appen på mobilen? Da kan du få problem. Gå inn på renutover.no i nettleseren på mobilen i stedet 4. Får du ikke lasta ned bildet som viser at du har gjennomført? På Android-telefoner sliter noen med dette, vi jobber med å fikse dette. Forhåpentligvis i orden i løpet av dagen.