Rent Senter-kampanje sett av 180 000 personer

Treningsvideoer med humoristisk vri har gått sin seiersgang på Facebook og Instagram.

Halvor 166 sh nett7 190502 101837
Av Halvor H. ByfuglienKommunikasjonsleder
Kollasj
Rent Senter-kampanjen har vært en suksess på Facebook og Instagram (Skjermdump).

Rent Senter er Antidoping Norges (ADNO) program for treningssenter, og har til hensikt å gi sentrene kunnskap og verktøy til å sikre trygge og dopingfrie miljøer over hele landet. For å spre oppmerksomhet om det viktige arbeidet engasjerte ADNO produksjonsselskapet AVIA, som lagde en videokampanje bestående av én hovedvideo og tre kortversjoner.

Se hovedvideoen her!

Kampanjen har løpt fra 23. september og per 11. desember har 180 000 personer sett videoene på Facebook og Instagram.

- Jeg tror grunnen til at videoene har fått så stor spredning og oppmerksomhet er at de tar i bruk humor som virkemiddel. Det er mange om oppmerksomheten på de sosiale plattformene i dag, og for oss som antidopingorganisasjon har det vært forfriskende å gjøre noe litt annerledes for å vekke interesse, sier kommunikasjonsleder Halvor H. Byfuglien.

Treningskultur

"Ikke all trening er sunn trening" er budskapet i filmene. Budskapet spiller på en treningskultur Antidoping Norge opplever er på avveie i enkelte miljøer.

En kultur der kroppspresset er stort, hvor presentasjon veier tyngre enn prestasjon, hvor fettprosent og muskelmasse er viktigere enn sunnhet og helse og tilbøyeligheten til å bruke store mengder kosttilskudd, og i ytterste konsekvens skadelige prestasjonsfremmende stoffer, er større.

I dag har 544 treningssenter avtale med ADNO, og av disse har 31 sentre kommet til i løpet av 2019.

- Treningssentrene spiller en viktig rolle i den norske folkehelsa, og de ansatte ved sentrene er sentrale ambassadører for å fremme en sunn treningskultur. Det er viktig at de er sitt ansvar bevisst, og at både de og medlemmene tilegner seg kunnskap og har tilgang på nødvendig informasjon om antidoping, sier Byfuglien.

God respons

Kristoffer Lie Loftheim er rådgiver hos ADNO og er den som jobber tettest på treningssentrene. Han forteller at det har vært god respons på videoene ute blant sentrene.

- Veldig mange av sentrene har valgt å dele videoene og ta eierskap til dem, og det er jeg veldig glad for. Det er mange positive tilbakemeldinger når jeg er ute og besøker dem, og mange ønsker å bruke dem på skjermene på sentrene, sier han.

Rent Senter:Les mer om programmet

Trener du på et Rent Senter?Sjekk her