Deca-Durabolin

Meg og en annen kompis ønsker å ta en 12-ukers kur med anabole steroider, i form av stoffet Deca-Durabolin, eller ofte kalt Nandrolon Dekanoat. Jeg ønsker å ta en utdannelse i forsvaret, og har og tenkt en del på politi-utdannelse. Jeg bare lurer på om det er problemer å komme inn om du blir tatt i dopingtest med dette stoffet? Det er over 2 år til jeg skal i forsvaret. Hilsen gutt 16 år

Takk for henvendelse. Det er positivt at dere søker mer informasjon om anabole androgene steroider, AAS. Deca-Durabolin er et anabolt androgent steroid, og er medisin. Preparatet er et av de mest misbrukte anabole steroidene. Medikamentet bygger muskler raskt, og brukes mest som injeksjonspreparat. Er et av stoffene som sitter lengst i kroppen, (ca 18 mnd.). Misbrukerdosene ligger på ca 200-600 mg/uke.

Forsvaret tar dopingprøver. Du kan bli oppdaget og det får konsekvenser. Det er ikke godtatt i Forsvaret. I Norge er doping straffbart. Forsvarssjefens Rusmiddel direktiv sier nulltoleranse. Det betyr at du ikke har lov til å bruke, erverve eller besitte anabole steroider. Dette fordi misbruk av doping kan føre til store hormonelle forstyrrelser hos misbrukeren, og med tanke på håndtering av materiell som skytevåpen etc, kan konsekvensene bli fatale.

Forsvaret kan ikke risikere dette. Derfor er svaret til deg som bruker anabole steroider ja, det kan få noen følger for deg i militæret. Dersom du blir tatt i bruk av anabole steroider får det tjenestemessige konsekvenser.

Disse er:

Forsvaret dimitterer nitti prosent av dem som blir tatt. I tillegg mister man sin sikkerhetsklarering. All bruk av anabole androgene steroider i idrett er forbudt. De blir stemplet som juksemakere og mister troverdighet og ære. Helseskader som følge av steroidbruk kan man måle ved hjelp av blodprøver. Da måler man leverenzymer, kolesterolverdier, hormoner som LH, FSH og testosteron som sier noe om skadevirkningene på kroppen. Ved urinprøve vil man oppdage AAS bruk. Hvor lenge etter inntak varierer veldig avhengig av hvilke stoffer som er brukt.

Fakta er at jo tidligere dere starter med bruk av dopingpreparater desto mer sårbar er dere i forhold til å utsette kroppen for fysiske og psykiske skadevirkninger. Dere er 16 år, og er veldig unge. Ved bruk av doping stoppes lengdeveksten,(epifyseskivene i rørknoklene lukkes), og hvorvidt lengdeveksten din er avsluttet vet vi ikke. Så hvorfor utsette dere for det?

Under en dopingkur reduseres størrelsen på testiklene deres. Og jo yngre dere er med å starten på dopingbruken, jo større er faren for permanent reduksjon i testiklene, og derigjennom redusert spermie og testikkelproduksjon på permanent basis. Vi gir ikke aksept på noen form for dopingbruk, -men har du bestemt deg, vent til du er utvokst, over 23 år.

De generelle bivirkninger ved bruk av steroider kan du lese under fakta på hjemmesiden vår. Varierende kjønnsdrift, og utvikling av bryster. Brystkjertelforstørrelse er relativt vanlig ved langvarig misbruk pga økt østrogenproduksjon. Håravfall, (dette håret kommer ikke tilbake). Hudforandringer som for eksempel ”hudsprekker”. Kviser i ansiktet og på overkroppen. Hjerte- og åresykdom. (Hjerte er også en muskel så venstre hjertehalvdel vokser). Neseblod, økt vannansamling i kroppen, høyt blodtrykk og kviser er noen av de rapporterte bivirkningene fra brukerne selv.

Store psykiske problemer over tid. Poenget vårt er at de bivirkningene du kan komme til å slite mest med er ikke under kuren, men fra perioden etter at siste pille eller injeksjoner er tatt, -når testosteronproduksjonen er på bånn og hypofysen er skrudd av fordi man har tilført kroppen store doser av hormoner. Da vil kroppen bruke den tiden den trenger for å få komme i gang med egenproduksjon av testosteron. Denne perioden er individuell og kan ta uker til mnd. Og her kommer neste poeng. Den psykiske nedturen svært mange kjenner etter en kur, den er de fleste uforberedt på. Mange trenger hjelp til å takle angst, aggressivitet, depresjon og søvnløshet. Det er her man er sårbar i forhold til fristelsen å fortsette med andre preparater for å takle ubehaget, eller rett og slett å fortsette med andre steroider for å fortsette fremgangen. Da er man i gang. Hvem dette blir er det ingen som vet på forhånd.

Doping virker, men kan også virke der hvor du slett ikke ønsker virkning, dessverre. Det er ikke mulig å sette en tidsgrense for hvor lenge man kan holde på uten risiko for bivirkninger. Skadevirkningene kan komme under første kur. Hva med treningsopplegget og kostholdet ditt? Trening og kosthold er de viktigste ingrediensene for å bygge muskler på sikt. Husk at testosteron produksjonen fra 16-17 års alder gir et optimalt utgangspunkt mht styrke og bygging.

Hvilke forventninger har du selv til den treningen du driver med, og hvilke forventninger har du til å ta din første dopingkur? Dopingtelefonen gir deg et råd om å tenke gjennom disse spørsmålene og diskuter de gjerne med dopingtelefonen. Dopingkontakten vil at du spør deg selv hvor høy risiko er du villig til å ta med å misbruke medisiner? Er det virkelig verdt det? Hvorfor utsette seg for dette?

Dopingkontaktens klare oppfordring til deg er:

Tren systematisk!!

Resultatene kommer garantert.

Vi ønsker deg lykke til med det valget du tar. Det er positivt at du er usikker og har tvil mht å bruke legemidler.

Hilsen

Dopingkontakten 800 50 200

Publisert: 03.02.14 - Oppdatert: 01.12.16

03. februar 2014